Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met mij op!

Bij de eerste afspraak moet je drie items meenemen:

  1. Je legitimatiebewijs
  2. Je zorgverzekeringspas
  3. Eventuele medicijnen en supplementen die je inneemt

Ja, je eerste afspraak is vrijblijvend. Tijdens de intake worden alleen je klachten geïnventariseerd. Desgewenst kan daarna gekeken worden naar een verder behandelplan. Er zijn wel kosten verbonden aan de intake.

Kinesiologiepraktijk Belia de Bruin streeft er naar je zo snel mogelijk te helpen. Je intakegesprek kan meestal binnen een week plaatsvinden.

Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar als je beschikt over een aanvullende verzekering voor natuurgeneeskunde. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar Kinesiologie vergoedt? Kijk dan op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/kinesiologie

Nee, je hebt geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Kinesiologie is een aanvullende behandelmethode en vormt geen vervanging van reguliere medische zorg. Wel is raadzaam om je huisarts op de hoogte te brengen van de resultaten.

Kinesiologie is voor alle leeftijden. Van baby, peuter en kleuter tot puber, tiener, jongvolwassene en volwassene.

Het aantal behandelingen verschilt per persoon, situatie en aard van de klacht(en). Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen.

Nee, je krijgt geen medicijnen. Soms heb je ter ondersteuning van je behandeling een remedie, een helende energie nodig. Deze remedie zorgt ervoor dat de behandeling nog verder doordringt in je lichaam en geest.

Nee, de behandeling doet geen pijn. Soms moet een bepaald punt op het lichaam worden gemasseerd. Dit kan gevoelig zijn.